Kip-cheeseburger met zoete ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburger met zoete ui

Kip-cheeseburger met zoete ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Kipburger

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3433 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels12.7 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie, peper en zout. 
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken. Snijd de overige tomaat in kleine blokjes.

 

Kipburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburger en ui 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Keer regelmatig om. 
  • De ui is klaar wanneer hij zacht en gekaramelliseerd is.
  • Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Salade mengen
3
  • Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Voeg de tomaten- en komkommerblokjes toe aan de sladekom en meng met de dressing. 
Burger beleggen
4
  • Snijd de hamburgerbol open en besmeer de onderste helft met een laagje mosterd (zie Tip).
  • Beleg met de tomaat- en komkommerplakjes, wat ui en de kipburger.
  • Bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Serveer met de aardappelpartjes en de salade.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.