Kikkererwtencurry met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney, verse munt en koriander

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1.5 tl

Verse gember

½ pak(ken)

Kikkererwten

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Verse koriander en munt

50 gram

Spinazie

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3684 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten128.3 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels17.9 g
Eiwitten21.4 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de munt en de koriander fijn.
Koken
3
  • Blus af met de bouillon, de tomatenblokjes, de kokosmelk en 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).
  • Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is. 

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Serveren
4
  • Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en roer de kikkererwten erdoor (zie Tip).
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst en curry over diepe borden.
  • Garneer met de verse kruiden en serveer met de mangochutney.

Tip: Als de curry nog te waterig is, laat hem dan nog 5 minuten inkoken zonder deksel.