Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.
150 gram
Zoete aardappel
1.5 tl
Verse gember
½ pak(ken)
Kikkererwten
90 ml
Kokosmelk
75 gram
Basmatirijst
5 gram
Verse koriander en munt
50 gram
Spinazie
20 gram
Mangochutney
()
½ zakje(s)
Gele currykruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.
Tip: Als de curry nog te waterig is, laat hem dan nog 5 minuten inkoken zonder deksel.