Kapsalon met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met vegetarische shoarma

Kapsalon met vegetarische shoarma

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Gluten
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 krop(pen)

Little gem

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Gluten, Tarwe, Eieren, Soja)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3217 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Dressing maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Vegetarische shoarma bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische shoarma daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische shoarma dan naast de friet.