Kapsalon met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Deze vegetarische döner kebab heeft net zoveel smaak en bite als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Familie
Allergenen :
Mosterd
Haver
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

1 el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3449 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten53.3 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten59.4 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels14.8 g
Eiwitten23.6 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Ovenfriet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik.
  • Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Dressing maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el karnemelk met 1 1/2 el mayonaise en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang de karnemelk dan door gewone melk of yoghurt. Dit geeft de dressing een andere textuur, maar het is net zo lekker!

Ui bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.
  • Voeg ondertussen de sla en komkommer toe aan de saladekom en meng met de dressing. 

Weetje: Dit gerecht bevat 200 g groente en weinig zout of verzadigde vetten, zeker in vergelijking met de klassieke kapsalon uit de snackbar! 

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met knoflook naar smaak.
  • Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner kebab daarover en garneer met de kaas.
  • Serveer met de knoflookmayonaise (zie Tip). 
  • Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische döner kebab dan naast de frieten.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de kapsalon.