HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKapsalon Met Vegetarische Döner Kebab
topBanner
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Lees meer

Deze vegetarische döner heeft net zoveel smaak en bite als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Labels:VeggieFamiliePopulairKlimaatbewust
Allergenen :EiMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

2 krop(pen)

Little gem

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

160 gram

Vegetarische döner kebab

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

3 el

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3088 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels16 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Meng voor de dressing in een saladekom 25 g mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.

5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische kebab erover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische kebab dan naast de frieten.