HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon Kapsalon Met Gezonde Twist
topBanner
 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas

Balans
Lees meer
Labels:CaloriebewustInspiratie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

bosje(s)

IJsbergsla

2 stuk(s)

Little gem

2 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)545 kcal
Energie (kJ)2278 kJ
Vetten18.03 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten59.8 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels8.32 g
Eiwitten33.8 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Kom
Bakplaat
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30-40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 5-8 minuten gaar.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook (zie TIP) en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout..

Tip: Let op: knoflook kan rauw erg scherp smaken. Voeg de knoflook naar smaak toe en proef tussendoor goed.

4

Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de salade over kleine ovenschaaltjes of ovenbestendige borden (zie TIP) - zorg dat je er één per persoon hebt. Schep hier vervolgens de friet over en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon nog 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Tip: Houdt je niet zo van warme salade? Houd de sla apart en serveer naast de kapsalon. Wist je dat dit gerecht ook weinig zout en verzadigd vet bevat?

6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.

Tip: Wist je dat een normale kapsalon meer dan 1000 kcal bevat? Deze variant bevat nog geen 600 kcal. Daarnaast bevat deze kapsalon veel meer groente!