topBanner
Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfilet en yoghurt

Balans
Lees meer

Haal je dit gerecht bij de snackbar, dan bevat het meer dan 1000 kcal, terwijl deze variant nog geen 600 kcal bevat. In plaats van shoarma gebruik je kipfilet, de vette knoflooksaus maakt plaats voor yoghurt en de gefrituurde friet vervang je door verse aardappel uit de oven. Bovendien hebben we veel meer groente toegevoegd. Verantwoord snacken dus!

Labels:Balans
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

2 stuk(s)

Little gem

2 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Cholesterol0 mg
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30-40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 5-8 minuten gaar.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout..

4

Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de salade over kleine ovenschaaltjes of ovenbestendige borden - zorg dat je er één per persoon hebt. Schep hier vervolgens de friet over en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon nog 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.