Kabeljauw met knoflookbotersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met knoflookbotersaus

Kabeljauw met knoflookbotersaus

met prei en sperziebonen

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Sperziebonen

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2897 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels16.4 g
Eiwitten30 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei 2 keer in de breedte zodat er 3 gelijke stukken ontstaan. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Groenten bakken
2

Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.

Vinaigrette mengen
3

Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige sjalot en breng op smaak met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.

Vis bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de vis door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de vis.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de overige knoflook toe aan de koekenpan van de vis. Laat de roomboter smelten op hoog vuur en wacht tot de roomboter lichtbruin en schuimig is. Breng op smaak met peper en zout en schenk de gesmolten roomboter met knoflook over de vis.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en prei met vinaigrette naar smaak. Verdeel de groenten over de borden met vis. Serveer met de geroosterde aardappelen.