Skip to main content
Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano
Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano

Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano

Door de korte bereidingstijd is dit gerecht ideaal voor op een drukke dag.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2 takje(s)

Verse oregano

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)552 kcal
Energie (kJ)2310 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten73 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van maximaal een ½ cm. Snijd de pruimtomaten klein. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Dek de pan af en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.

Bak de kaaskoekjes.
3

Meng ondertussen de bloem met ⅔ deel van de belegen kaas in een kom en maak hiervan 3 hoopjes persoon op een bakplaat met bakpapier. Druk de kaaskoekjes plat en bak 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaaskoekjes goudbruin kleuren. Laat daarna afkoelen.

Voeg de bouillon toe.
4

Voeg de orzo, oregano en bouillon toe aan de wok of hapjespan met bleekselderij en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om, voeg halverwege de tomaat toe en voeg eventueel een extra scheutje water toe als de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de overige belegen kaas toe.
5

Voeg de overige belegen kaas toe aan de orzo en laat al roerende smelten.

Verdeel de orzo over de borden en serveer met de kaaskoekjes.
6

Verdeel de orzo over de borden en serveer met de kaaskoekjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders