Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met knoflookrijst, sojabonen, chioggiabiet en furikake

Speciaal ingrediënt in je box! De chioggia biet, ook wel bekend als snoepbiet, is een bijzondere variant van de biet en is afkomstig uit de Italiaanse stad Chioggia.

Tags:
Calorie Smart
Eat Me First
Allergens:
Soy
Sesame
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

1 piece

Garlic

75 g

Sushi rice

½ piece

Pak choi

50 g

Edamame

(Contains Soy)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

⅓ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

½ piece

Onion

½ piece

Candy cane beetroot

Not included in your delivery

175 milliliters

Water

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

30 milliliters

Water for the sauce

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2752 kJ
Calories658 kcal
Fat20.4 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate81 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein32.8 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng 175 ml water per persoon, afgedekt, aan de kook in een pan met deksel. Voeg de juiste hoeveelheid sushirijst toe, zet het vuur laag zodat het zachtjes kookt en laat 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en bewaar de stelen en groene bladeren apart van elkaar. Snijd de biet in dunne plakjes en meng in een kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout.

Kipgehaktballetjes maken
3

Meng in een tweede kom het gehakt met de ui, peper en zout. Draai 3 - 4 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit de helft van de sesamolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. 

 

Groenten bakken
4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de paksoi en de sojabonen toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit, maar laat de groenten in de pan tot serveren.

Saus maken
5

Voeg de sojasaus en per persoon: 2 el water en 1/2 el honing toe aan de koekenpan met gehaktballetjes. Verhit het geheel al roerend nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Voeg 1 1/2 el vocht van de biet per persoon bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen. Leg de paksoi, sojabonen en gehaktballetjes erop. Giet de overige soja-honingsaus over de gehaktballetjes en de groenten. Leg de zure biet erbij. Garneer het gerecht met de overige sesamolie en de furikake.