Skip to main content
Jambalaya-stijl kip met rijst
Jambalaya-stijl kip met rijst

Jambalaya-stijl kip met rijst

en voor ouders: chorizo en gerookt paprikapoeder

Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

30 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3003 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels11.8 g
Eiwitten32.5 g
Zout3.3 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Roer de Peruaanse kruidenmix erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de rijst, paprika, tomaat, worcestershiresaus en bouillon toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middellaag en dek de pan af met het deksel.
Chorizo bakken
3
  • Laat 20 - 25 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door zodat de rijst niet aanbakt (zie Tip).
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de chorizo 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Voeg een extra scheutje water toe als het geheel te droog wordt.

Serveren
4
  • Voor de ouders: voeg de helft van de Jambalaya-stijl rijst toe aan dezelfde pan van de chorizo. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
  • Serveer de jambalaya-stijl rijst over borden.
  • Voor de ouders: verdeel de chorizo eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders