Italiaanse stijl kalfsburger met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Italiaanse stijl kalfsburger met mozzarella

met parmezaanfrietjes en courgette-tomaten salade

Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

40 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Dunne frieten

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5822 kJ
Energie (kcal)1392 kcal
Vetten78.3 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten111.5 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels11 g
Eiwitten52.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de ui in halve maantjes.
  • Snijd de courgette in dunne plakken.

Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Snijd de helft van de tomaat en de mozzarella in plakjes en de andere helft in blokjes.
  • Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten, keer om, beleg met de plakken mozzarella en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten.
  • Haal de burger uit de pan en leg apart. Voeg per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met uien en roer nog 1 minuut goed door.
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.
  • Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el kruidenolie per persoon, peper en zout.
  • Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de rest van de kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.
  • Meng in een andere kleine kom per persoon: 1 tl bruschettadip en 1/2 el mayonaise.
4
  • Meng de tomaat, de courgette en de mozzarella in de kom met de dressing. 
  • Beleg het broodje met een beetje salade, de tomatenplakken, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de rest van de bruschettadip.
  • Verdeel de frieten over de borden en rasp de parmezaanse kaas erover met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak. 

Tip: Heb je parmezaanse kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.