Italiaanse stijl kalfsburger met mozzarella
met parmezaanfrietjes en courgette-tomaten salade
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
40 gram
Bruschettadip
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Dunne frieten
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
- Snijd de ui in halve maantjes.
- Snijd de courgette in dunne plakken.
Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de ui 1 - 2 minuten.
- Snijd de helft van de tomaat en de mozzarella in plakjes en de andere helft in blokjes.
- Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten, keer om, beleg met de plakken mozzarella en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten.
- Haal de burger uit de pan en leg apart. Voeg per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met uien en roer nog 1 minuut goed door.
- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.
- Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el kruidenolie per persoon, peper en zout.
- Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de rest van de kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.
- Meng in een andere kleine kom per persoon: 1 tl bruschettadip en 1/2 el mayonaise.
- Meng de tomaat, de courgette en de mozzarella in de kom met de dressing.
- Beleg het broodje met een beetje salade, de tomatenplakken, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de rest van de bruschettadip.
- Verdeel de frieten over de borden en rasp de parmezaanse kaas erover met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.
Tip: Heb je parmezaanse kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.