Skip to main content
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui

4.3
(138)

Sojabonen, oorspronkelijk uit China, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Eat Me First
Plant-based
Extra Veggies
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Bosui

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers25.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten17.8 g
Zout2.5 g
Potassium197.5 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en giet dan de bouillon erbij.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten uitstomen. Giet eventueel af en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in vier lange partjes.
  • Snijd een deel van het groene gedeelte van de bosui fijn en bewaar apart om later als garnering te gebruiken.
  • Snijd de overige bosui in stukjes van 4 cm lang.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de aubergine en de bosui 3 - 4 minuten en schep regelmatig om.
Salade maken
3
  • Zet het vuur laag en voeg de aangegeven hoeveelheid van het water toe. Dek af met het deksel en stoom 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de honing met de mayonaise en de helft van de wittewijnazijn.
  • Voeg de komkommer, de sojabonen en de helft van de koriander toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Blus de aubergine af met de overige wittewijnazijn en voeg dan de hoisinsaus en de zoete Aziatische saus toe. Bak nog 1 minuut.
  • Serveer de rijst in kommen en verdeel de aubergine en de salade eroverheen.
  • Garneer de salade met de gomasio.
  • Garneer de aubergine met de achtergehouden bosui, de pinda's en de overige koriander. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders