
Groene curry met kip
met broccoli, wortel en bruine rijst
Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
90 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Groene currykruiden
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
100 gram
Kipfiletblokjes
200 gram
Broccoli
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Wortel
5 gram
Gemberpuree
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
⅓ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg 1/3 bouillonblokje per persoon toe. Bewaar 50 ml bouillon per persoon voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna eventueel af.
- Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in halve maantjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de gemberpuree, knoflook, wortel en ui toe en bak 2 minuten mee.

- Voeg de broccoli, kokosmelk, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus en 50 ml water toe aan de wok of hapjespan (zie Tip).
- Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
- Breng de groene curry op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

- Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.