topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met spitskool, broccoli en rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Kipfiletblokjes

150 gram

Spitskool en broccoli

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)672 kcal
Energie (kJ)2812 kJ
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels6.6 g
Eiwitten37.4 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember.
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gember, knoflook en ui toe en bak 1 minuut mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, spitskool, kokosmelk, currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus en 50 ml water toe (zie Tip).
  • Laat 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.