
Griekse salade met kippendij en parelcouscous
met witte kaas
Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
½ stuk(s)
Little gem
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

- Snijd ondertussen de little gem klein en voeg toe aan een saladekom.
- Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de ui (zie Tip).
- Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de saladekom.
- Verkruimel de witte kaas.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan kort mee met de kip.

- Meng in een kleine kom de honing en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

- Verdeel de salade over de borden.
- Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen.
- Garneer met de witte kaas.