Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)1 stuk(s)
Rode puntpaprika
200 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
½ krop(pen)
Romaine sla
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Rode ui
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
1 zakje(s)
Olijfolie met rozemarijn
350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: de oregano, de olijfolie met rozemarijn, de honing en 1 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Verdeel de salade over de borden. Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen. Garneer met de feta en de partjes citroen.