Griekse salade met kippendij en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2922 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.4 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode paprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode paprika in 6 – 7 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: de oregano, de olijfolie met rozemarijn, de honing en 1 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode paprika eroverheen. Garneer met de feta en de citroenpartjes.