topBanner
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

½ krop(pen)

Romaine sla

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2955 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.