Goedgevulde wraps met oesterzwam gyros
met aardappeltjes en zelfgemaakte tzatziki
Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
200 gram
Oesterzwammen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ zakje(s)
BBQ-rub
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
100 gram
Aardappelen
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Dille, munt en bladpeterselie
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Rodewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
2 el
Olijfolie
Benodigdheden
•Bakplaat met bakpapier
•Kom
•Koekenpan met deksel
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de ui in halve ringen.
- Meng in een kom de oesterzwammen, de BBQ rub en per persoon 1 el zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de oesterzwam gyros 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aardappel in smalle parten.
2
- Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur.
- Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Afrikaanse kruiden toe aan de pan, roer door en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
3
- Snijd de komkommer in dunne halve plakken
- Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn.
- Besprenkel de wraps met wat water, wrijf ze in met de rest van de Afrikaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten mee in de oven.
- Meng in een kom de yoghurt, knoflook, verse kruiden en per persoon 1/2 el mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Verdeel de gyros over de tortilla's.
- Schep de aardappelen op de gyros.
- Beleg met plakjes komkommer.
- Garneer met de knoflooksaus