Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes en zoetzure ui

Oesterzwammen zijn een prima vleesvervanger. Door ze te scheuren in plaats van ze te hakken, blijft hun delicate, unieke textuur behouden.

Tags:
Extra Veggies
•Veggie
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Oyster mushrooms

½ piece

Onion

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ sachet(s)

BBQ spice rub

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

100 g

Potatoes

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

25 milliliters

Water

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Red wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3279 kJ
Calories784 kcal
Fat40.5 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate78.3 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber18 g
Protein18.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Casserole with Lid
•Small Bowl

Cooking Steps

Oesterzwammen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Scheur de oesterzwammen in stukken.
  • Meng in een kom de oesterzwammen, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster de oesterzwammen 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. 
Aardappelen bakken
2
  • Snijd de aardappelen in partjes. 
  • Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Haal het deksel van de pan, voeg de overige olijfolie en de helft van de Afrikaanse kruiden toe aan de pan.
  • Roer goed door en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Knoflooksaus maken
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Besprenkel de tortilla licht met water, wrijf in met de overige Afrikaanse kruiden en bak de tortilla 2 - 3 minuten mee in de oven.
  • Snijd de komkommer in dunne halve plakken.
Serveren
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt, knoflook, verse kruiden en 1/2 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tortilla's met de oesterzwammen, aardappelen, komkommer en de ingelegde ui.
  • Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus.