Goedgevulde wraps met oesterzwam gyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Goedgevulde wraps met oesterzwam gyros

met aardappeltjes en zelfgemaakte tzatziki

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Oesterzwammen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3557 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten78.7 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels18.1 g
Eiwitten18.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de oesterzwammen, de BBQ rub en per persoon 1 el zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de oesterzwam gyros 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. 
  • Snijd de aardappel in smalle parten. 
2
  • Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Afrikaanse kruiden toe aan de pan, roer door en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve plakken
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn.
  • Besprenkel de wraps met wat water, wrijf ze in met de rest van de Afrikaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten mee in de oven.
  • Meng in een kom de yoghurt, knoflook, verse kruiden en per persoon 1/2 el mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de gyros over de tortilla's.
  • Schep de aardappelen op de gyros.
  • Beleg met plakjes komkommer.
  • Garneer met de knoflooksaus