topBanner
Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Met basilicum en pijnboompitten

Lees meer

Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en tarwemeel. In dit recept bak je ze kort voor een lichte bite. De tomatensaus met spinazie maak je romig door er verse geitenkaas aan toe te voegen. Het basilicum en de pijnboompitten zorgen voor een extra Italiaans tintje.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 leaves

Vers basilicum

1 pak(ken)

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pijnboompitten

1 blik(ken)

Tomatenblokjes

200 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan voor de gnocchi. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verkruimel de verse geitenkaas en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

2

Kook de gnocchi in de pan met kokend water totdat ze boven komen drijven. Giet direct af en laat uitstomen.

3

Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de gnocchi droog met wat keukenpapier.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak op hoog vuur rondom in 5 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Roer goed door tot de spinazie slinkt. Meng er de geitenkaas en de helft van de basilicumblaadjes door en laat de geitenkaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gnocchi met de spinazie-tomatensaus over de borden en garneer met de overige basilicumblaadjes en de pijnboompitten.