Met dit recept tover je 258 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Spitskool
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Limoen
40 gram
Guacamole
15 gram
Walnoten
(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
6.25 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Gluten, Tarwe)
½ blik(ken)
Zwarte bonen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
¼ zakje(s)
Gerookt paprikapoeder
25 gram
Bieten-tortillachips
1 el
Olijfolie
55 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de spitskool in de lengte in vieren, zodat er grote parten ontstaan. Leg de koolparten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de spitskool 25 - 28 minuten in de oven. Strooi vervolgens de kaas erover en rooster nog 3 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.
Tip: Je kunt de tortillachips, als je dat liever hebt, de laatste 2 - 3 minuten van de kooktijd meeverwarmen.
Snijd de peterselie fijn, houd een klein deel apart ter garnering. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de guacamole, de peterselie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit dezelfde hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak het panko paneermeel 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de knoflook, de Peruaanse kruidenmix en de paprikapoeder toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en verhoog het vuur. Stamp de bonen met een aardappelstamper of de achterkant van een pollepel, zodat er een dikke puree ontstaat.
Verdeel de zwarte-bonenpuree over de borden en leg de geroosterde spitskool erop (zie Tip). Garneer de spitskool met de panko, de walnoten en de overige peterselie. Serveer de guacamole, de tortillachips en de overige limoenpartjes erbij.
Tip: Let op: Het hart van de spitskool kan wat harder zijn!