Gemarineerde varkenshaaspuntjes met gebakken rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde varkenshaaspuntjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkenshaaspuntjes met gebakken rijst

met omelet en pittige zoetzure komkommer

De gemarineerde varkenshaasreepjes in dit recept barsten van de smaken! Gember, anijs en kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Spitskool

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1.5 tl

Suiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3829 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten93.7 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels8.3 g
Eiwitten43.2 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Snijplank
Bord
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, de gele currykruiden, de ketjap, de helft van de olijfolie en 1 tl suiker per persoon (zie Tip). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.

Tip: Geen ketjap in huis? Vervang dit dan door per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 el honing.

Zoetzuur maken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijnazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Schep af en toe om.

Bakken en snijden
3

Snijd de spitskool in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de spitskool 6 - 8 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met spitskool naar middelhoog. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaasreepjes bakken
5

Bak ondertussen de gemarineerde varkenshaasreepjes in de koekenpan van de omelet 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkenshaasreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.