Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Je marineert de kipfilethaasjes met sesamolie, een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. De rode peper zorgt dan weer voor een pittig accentje. Ook typisch aan de Aziatische keuken natuurlijk! Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan maar de helft van de rode peper.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

120 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Broccoli

85 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2920 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Meng de marinade met de kipfilet.
1

Maak in een kom een marinade van 1 tl sojasaus per persoon, ½ tl sesamolie per persoon, 1 el water per persoon, honing en peper en zout naar smaak en meng met de kipfilethaasjes. Bewaar ondertussen in de koelkast.

2

Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein.

Bak de rijst 1 minuut mee.
3

Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Voeg 3 eetlepels water toe per persoon.
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 4 – 6 minuten bruin.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.