HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Kipfilethaasjes Met Sesamrijst
topBanner
Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Lees meer

Je marineert de kipfilethaasjes met sesamolie, een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. De rode peper zorgt dan weer voor een pittig accentje. Ook typisch aan de Aziatische keuken natuurlijk! Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan maar de helft van de rode peper.

Labels:Pittig
Allergenen :GlutenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

30 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

240 gram

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Broccoli

170 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2920 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten39 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Maak in een kom een marinade van 1 tl sojasaus per persoon, ½ tl sesamolie per persoon, 1 el water per persoon, honing en peper en zout naar smaak en meng met de kipfilethaasjes. Bewaar ondertussen in de koelkast.

2

Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein.

3

Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 4 – 6 minuten bruin.

6

Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.