Je marineert de kipfilethaasjes met sesamolie, een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. De rode peper zorgt dan weer voor een pittig accentje. Ook typisch aan de Aziatische keuken natuurlijk! Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan maar de helft van de rode peper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
120 gram
Kipfilethaasjes
½ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Rode peper
250 gram
Broccoli
85 gram
Basmatirijst
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Maak in een kom een marinade van 1 tl sojasaus per persoon, ½ tl sesamolie per persoon, 1 el water per persoon, honing en peper en zout naar smaak en meng met de kipfilethaasjes. Bewaar ondertussen in de koelkast.
Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein.
Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 4 – 6 minuten bruin.
Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.