topBanner
Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

Lees meer

Deze curry garneer je met ongezouten cashewnoten die je vaak tegenkomt in de Thaise keuken. De noten groeien aan de cashewboom, die goed groeit in Thailand. Door de curry met de noten te garneren krijgt het gerecht een heerlijke structuur. De kokosmelk en kokosrasp zorgen voor een romige smaak.

Labels:VeggieKindvriendelijk
Allergenen :Pinda'sNotenSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Tomaat

170 gram

Pandanrijst

1 tl

Gemalen kurkuma

40 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

10 gram

Kokosrasp

ml

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

el

Kokosmelk

el

Spinazie

Zelf toevoegen

naar smaak

Groentebouillon

Olijfolie

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2924.616 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen. Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en bak al roerende 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerende slinken en laat 1 - 2 minuten doorkoken.

6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.