HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehaktbrood Met Mozzarella En Tomatensaus
topBanner
Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

met zelfgemaakte frietjes en sperziebonen

Lees meer

Wist je dat de naam mozzarella is afgeleid van het Italiaanse woord 'mozzare', dat verwijst naar de manier waarop de kaas wordt afgescheurd om de bekende bollen te vormen?

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Rundergehakt

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

1 stuk(s)

Ui

Biologische tomatenpuree

300 gram

Sperziebonen

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

100 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3958 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12 g
Eiwitten53 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Grote kom
Koekenpan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng het gehakt in een grote kom met de panko, de knoflook en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 20 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot je ermee verder gaat in stap 5.

3

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af.

5

Scheur de mozzarella klein. Besprenkel het gehaktbrood met de tomatensaus en de mozzarella. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak nog 2 - 3 minuten, of totdat de mozzarella is gesmolten.

6

Snijd het gehaktbrood met mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Serveer met de frietjes en de sperziebonen. Besprenkel het gehaktbrood en de sperziebonen met de tomatensaus uit de ovenschaal.