HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerde Sardines In Tomatensaus Met Aubergine
topBanner
Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine

Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine

met aardappelen en komkommersalade

Balans
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 blik(ken)

Sardines in pittige tomatensaus

10 gram

Verse bladpeterselie en oregano

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in stukken van max. 2 cm groot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Open het blik met de sardines en giet per persoon 1/2 el van de olie in een hapjespan met deksel. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaten en aubergine toe en bak afgedekt 3 - 4 minuten. Meng vervolgens de cherrytomaten uit blik en de sardines in pittige tomatensaus door de groenten. Zet het vuur laag en laat afgedekt 12 - 14 minuten zachtjes stoven.

3

Kook ondertussen de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en roer als ze nog goed heet zijn, 1/2 el roomboter per persoon door de aardappelen. Meng ook de rest van de ui erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

4

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom de komkommer, 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de fijngesneden bladpeterselie.

5

Roer de oregano en 1 tl zwarte balsicaozijn per persoon door de groente met sardines. Verdeel de groente over een ovenschaal en strooi de belegen kaas erover. Bak 4 - 6 minuten in de oven.

6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de tomatensaus met sardines hier half over. Serveer de komkommersalade erbij.