Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine

Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine

met aardappelen en komkommersalade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

60 gram

Sardines in pittige tomatensaus

5 gram

Verse bladpeterselie en oregano

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2496 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers21 g
Vezels6.3 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Ovenschaal

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in stukken van max. 2 cm groot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat? Met de tomaat uit blik, die niet onder doet voor gewone tomaten, zelfs meer dan 500 g!

Saus maken
2

Open het blik met de sardines en giet per persoon 1/2 el van de olie in een hapjespan met deksel. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaten en aubergine toe en bak afgedekt 3 - 4 minuten. Meng vervolgens de cherrytomaten uit blik en de sardines in pittige tomatensaus door de groenten. Zet het vuur laag en laat afgedekt 12 - 14 minuten zachtjes stoven.

Tip: Dit gerecht bevat door de sardines veel vitamine D. Dit is belangrijk voor de opname van calcium voor sterke botten en tanden. Sardines zijn zelf ook nog eens rijk aan calcium! Dat zal dus meteen extra goed benut worden.

Aardappelen bereiden
3

Kook ondertussen de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en roer als ze nog goed heet zijn, 1/2 el roomboter per persoon door de aardappelen. Meng ook de rest van de ui erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Komkommer snijden
4

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom de komkommer, 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de fijngesneden bladpeterselie.

Gratineren
5

Roer de oregano en 1 tl zwarte balsicaozijn per persoon door de groente met sardines. Verdeel de groente over een ovenschaal en strooi de belegen kaas erover. Bak 4 - 6 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de tomatensaus met sardines hier half over. Serveer de komkommersalade erbij.