Skip to main content
Gegratineerd broodje boerengehakt
Gegratineerd broodje boerengehakt

Gegratineerd broodje boerengehakt

met gemengde groenten en tomatensalade

3.6
(127)

Mensen eten al bijna 4000 jaar knoflook! Geen wonder dat het een hoofdbestanddeel is van zoveel gerechten en in keukens van over de hele wereld.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

30 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Mosterd, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2668 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten43.7 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels13.9 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.5 g
Trans Fat0.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de gehalveerde broodjes 3 - 4 minuten in de oven.
Broodje beleggen
3
  • Voeg de passata en Italiaanse kruiden toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. 
  • Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt-groentemengsel over de gehalveerde broodjes en bestrooi met de geraspte kaas. 
  • Bak de broodjes nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders