HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Zeebaars Met Salieboter
topBanner
Gebakken zeebaars met salieboter

Gebakken zeebaars met salieboter

Met kruidige aardappelen en prei

Lees meer

Kruidenboter kun je kant-en-klaar kopen, maar is ook verrassend makkelijk zelf te maken. In dit gerecht breng je de boter op smaak met salie, een kruid met een hele eigen smaak, die uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Bekijk ook onze blog voor lekkere kruidenboterrecepten. De cherrytomaatjes bestrooi je voor ze de oven in gaan met een beetje suiker, zo haal je de zoete smaak naar boven.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalCaloriebewustFamilie
Allergenen :SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Prei

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

6 leaves

Verse salie

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

naar smaak

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2556 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de hel van de olijfolieen het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 25 – 30 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

2

Was ondertussen de prei en snijd het witte en het lichtgroene deel in dunne ringen. Snijd de rode cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes verse salie zo fijn mogelijk.

3

Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi naar smaak met peper, zout en een beetje suiker. Bak de tomaten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen in de oven.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en bewaar apart. Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, de salie en de knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

5

Verhit in dezelfde koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 1 minuut op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

6

Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met de botersaus uit de koekenpan.