
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes
met courgette en burrata
VOOR MOEDERDAG
De Pastafabriek maakt dagelijks met liefde verse ambachtelijke pasta's. Deze gnocchi bestaat uit speciaal gemalen meel uit Italië en aardappel.
Allergenen :
Eieren
•Gluten
•Sulfiet
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
175 gram
Gnocchi
(Bevat Eieren, Gluten, Sulfiet, Tarwe)
½ stuk(s)
Courgette
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Vers basilicum
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
Zelf toevoegen
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Steelpan
•Koekenpan
•Hapjespan
Instructies
1
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
- Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe.
- Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken tot een dikke saus. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
- Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om. Geef ze de tijd om mooi te kleuren.
3
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfiletreepjes en courgette in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen het basilicum fijn.
4
- Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus erover.
- Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erbovenop.
- Besprenkel met de balsamicocrème.
- Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.