Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

met courgette en burrata

De Pastafabriek maakt dagelijks met liefde verse ambachtelijke pasta's. Deze gnocchi bestaat uit speciaal gemalen meel uit Italië en aardappel.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Gnocchi

½ piece

Courgette

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

½ bulb(s)

Burrata

100 g

Passata

¼ sachet(s)

Italian seasoning

5 g

Fresh basil

7.5 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories884 kcal
Energy (kJ)3697 kJ
Fat37 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate96 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Saus maken
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 minuten zacht koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Gnocchi bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
4

Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen. Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover. Besprenkel met de basilicumcrème. Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.