De Pastafabriek maakt dagelijks met liefde verse ambachtelijke pasta's. Deze gnocchi bestaat uit speciaal gemalen meel uit Italië en aardappel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
175 g
Gnocchi
½ piece
Courgette
100 g
Chicken breast strips in Italian marinade
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
½ bulb(s)
Burrata
100 g
Passata
¼ sachet(s)
Italian seasoning
5 g
Fresh basil
7.5 milliliters
Basil crème
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
½ teaspoon
Balsamic vinegar
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 minuten zacht koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen. Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover. Besprenkel met de basilicumcrème. Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.