HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Gnocchi
topBanner
Gebakken gnocchi

Gebakken gnocchi

Met bospaddestoelenpesto

Lees meer

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Vaak wordt gnocchi gegeten met een milde tomatensaus maar wij gaan deze week voor een rijke bospaddenstoelenpesto. Samen met de courgette wordt het een echt smakenfestijn!

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granenEiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Champignons

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

60 gram

Babyspinazie en radicchio

500 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3221.6800000000003 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd ook de champignons in plakken.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur

4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Voeg de bospaddestoelenpesto en gnocchi toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en de witte wijnazijn.

6

Meng ondertussen de babyspinazie-radicchiomelange (houd een handje apart per persoon) met de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout in een saladekom. Voeg het achtergehouden handje babyspinazie-radicchiomelange door de gnocchi.

7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de salade.