Skip to main content
Gebakken gnocchi

Gebakken gnocchi

Met bospaddestoelenpesto

3.6
(293)

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Vaak wordt gnocchi gegeten met een milde tomatensaus maar wij gaan deze week voor een rijke bospaddenstoelenpesto. Samen met de courgette wordt het een echt smakenfestijn!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Pinda's, Selderij)

40 gram

Babyspinazie en radicchio

250 gram

Gnocchi

(Bevat: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3221.7 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten86 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Saladekom

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de courgette.
2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd ook de champignons in plakken.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur

4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de gnocchi toe.
5

Voeg de bospaddestoelenpesto en gnocchi toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en de witte wijnazijn.

Meng de sla met witte wijnazijn.
6

Meng ondertussen de babyspinazie-radicchiomelange (houd een handje apart per persoon) met de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout in een saladekom. Voeg het achtergehouden handje babyspinazie-radicchiomelange door de gnocchi.

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de salade.
7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders