Gebakken doradefilet met zelfgemaakte rozemarijnboter
Gebakken doradefilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

Gebakken doradefilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

met prei, champignons en aardappelen

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Leek

125 g

Mushrooms

¼ sprig

Fresh rosemary

1 piece

Bream fillet with skin

(Contains Fish)

½ teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2455 kJ
Calories587 kcal
Fat28.7 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate47.3 g
Sugar4.6 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein30.2 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Casserole
•Small Bowl
•Paper Towel
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelpartjes aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de roomboter op tijd zacht is voor het mengen met de rozemarijn.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

Rozemarijnboter maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, de rozemarijn en de overige knoflook met een vork. Dep de doradefilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat doradefilet veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Doradefilet bakken
5

Verhit 1/2 el van de rozemarijnboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige rozemarijnboter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt de huid lekker krokant.

Serveren
6

Serveer de doradefilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.

Weetje: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout? En door de 200 gram per persoon aardappelen krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels.