Gebakken bami met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken bami met ham en ei

Gebakken bami met ham en ei

met gemengde Oosterse groenten

Deze zelfgemaakte bami geef je een knapperige twist met de kroepoek. Wist je dat deze soms met linguine in plaats van mie gemaakt wordt?

Allergenen :
Vis
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Linguine

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix met wittekool

1 stuk(s)

Ei

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Vegetarische kroepoek

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2919 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.6 g
Eiwitten29 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Weeg de linguine af en kook 12 - 14 minuten in de pan met kokend water. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel.

Tip: Extra snel? Kook het water dan eerst in een waterkoker.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Fruit 1 minuut. Voeg de stukjes ham en de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng goed op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.

Bami bakken
3

Voeg de linguine toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en laat eventueel ook de plak ham achterwege. Deze overige ham is de volgende dag ook lekker op een broodje of in een omelet.

Serveren
4

Verdeel de bami over de borden. Voeg aan elk bord bami 1 plak ham en 1 gebakken ei toe. Serveer met de vegetarische kroepoek.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.