HelloFresh
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's

Lees meer

.

Allergenen:Pinda'sGlutenbevattende granenSojaSchaaldieren
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Pandanrijst

400 g

Broccoli

2 cm

Verse gember

1 piece

Limoen

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

2 piece

Knoflookteen

2 piece

Rode bosui

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

4 tl

Honing

½ el

Olijfolie

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1864 kJ
Energie (kcal)446 kcal
Vetten7.0 g
waarvan verzadigd0.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers1.8 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g
Zout1.9 g
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom per persoon 11/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda's toe.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook, het witte deel van de bosui en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli er op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met het groene deel van de bosui.