
Garnalen in gember-limoendressing
met gewokte broccoli, spitskool, rijst en pinda's
Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
¼ zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
100 gram
Gesneden spitskool
100 gram
Broccoli
5 gram
Gemberpuree
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Breng water aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli en spitskool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes.

Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie (zie Tip). Voeg de gehakte pinda's toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de ui, broccoli en spitskool 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.