BestellenCadeaubon
Garnalen in gember-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in gember-limoendressing

Garnalen in gember-limoendressing

met gewokte broccoli, spitskool, rijst en pinda's

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Pinda's
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

100 gram

Broccoli

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2792 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9.5 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli en spitskool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes.

 

Dressing maken
3

Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie (zie Tip). Voeg de gehakte pinda's toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Groenten roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de ui, broccoli en spitskool 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.