Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, taugé en gekookt ei

Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Ei

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

90 ml

Kokosmelk

1.5 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)952 kcal
Energie (kJ)3982 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers27 g
Vezels7.7 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel water aan de kook voor de sperziebonen en rijst. Verwijder de steelaanzet en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer in plakken.

Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt, een klein stukje groen zitten.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de sperziebonen en 2 eieren per persoon, afgedekt, in de andere pan met een flinke snuf zout. Haal na 5 - 8 minuten de eieren uit de pan en spoel af met koud water. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook nog 1 - 2 minuten. Giet daarna af.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan wel alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Saus maken
3

Bak de Javaanse wokpasta in een steelpan op middelhoog vuur tot hij begint te geuren. Weeg de kokosmelk af, voeg toe en kook 1 minuut. Zet het vuur daarna lager. Voeg per persoon: 2 el ketjap, 1/4 bouillonblokje, 1 tl sambal en de pindakaas toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 5 - 6 minuten indikken op laag vuur.

Tip: 1.Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege. 2.Let op: sambal is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

Serveren
4

Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de rijst over diepe borden en leg de sperziebonen, komkommer, taugé en spitskool eromheen. Garneer met de eieren en serveer met de kokos-pindasaus.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.