topBanner
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, taugé en gekookt ei

Lees meer

Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSesamzaadSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

150 gram

Pandanrijst

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Spitskool

1 zakje(s)

Javaanse wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

180 ml

Kokosmelk

3 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

50 gram

Taugé

Zelf toevoegen

4 el

Ketjap

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3982 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in 2 pannen met deksel water aan de kook voor de sperziebonen en rijst. Verwijder de steelaanzet en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer in plakken.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de sperziebonen en 2 eieren per persoon, afgedekt, in de andere pan met een flinke snuf zout. Haal na 5 - 8 minuten de eieren uit de pan en spoel af met koud water. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook nog 1 - 2 minuten. Giet daarna af.

3

Bak de Javaanse wokpasta in een steelpan op middelhoog vuur tot hij begint te geuren. Weeg de kokosmelk af, voeg toe en kook 1 minuut. Zet het vuur daarna lager. Voeg per persoon: 2 el ketjap, 1/4 bouillonblokje, 1 tl sambal en de pindakaas toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 5 - 6 minuten indikken op laag vuur.

4

Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de rijst over diepe borden en leg de sperziebonen, komkommer, taugé en spitskool eromheen. Garneer met de eieren en serveer met de kokos-pindasaus.