Skip to main content
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden

4.2
(136)

De naam penne is afgeleid van penna, het Italiaanse woord voor zowel veer als pen. Dit komt omdat de vorm lijkt op de stalen penpunt die vaak met een ganzenveer wordt gebruikt!

Labels:
Extra Veggies
High Protein
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Soja, Mosterd, Selderij, Gluten, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels8 g
Eiwitten37.5 g
Zout2.1 g
Potassium321.3 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan
Large Frying Pan
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de aubergine 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 2 minuten mee.
Saus maken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de passata, honing en de overige Midden-Oosterse kruidenmix toe. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de pasta, aubergine en het gehakt toe aan de saus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta over diepe borden en garneer met de Parmigiano Reggiano.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders