topBanner
Fusilli met een kruidig chorizoworstje

Fusilli met een kruidig chorizoworstje

Lees meer

Vanavond staat er een smaakvol pastagerecht met kruidige chorizo, tomatensaus en veel groenten op het menu. Om het je extra gemakkelijk te maken, hebben we de groenten alvast voor-gesneden.

Labels:Lekker snelPittig
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Chorizoworstje (60g)

1 blik(ken)

Tomatenpuree

2 tl

Gedroogde tijm

400 gram

Groentemix met drie kleuren paprika en rode ui

120 gram

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2050 kJ
Energie (kcal)490 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels12 g
Eiwitten22 g
Zout0.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de prei in ringen.

2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet af.

3

Prik ondertussen een paar gaatjes in het chorizoworstje. Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de chorizo zonder olie 4 - 5 minuten.

4

Voeg de knoflook, prei, tomatenpuree, tijm, groentemix en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij en bak, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om.

5

Voeg vervolgens de fusilli toe aan de groenten, breng op smaak met peper en zout en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel de fusilli over de borden en serveer samen met het chorizoworstje.