HelloFresh
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

Met groene pesto en rode peper

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 336 beoordelingen
Lees meer

Prei in de pasta, je verwacht het misschien niet, maar dit verre broertje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittigheid zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Prei

½ stuks

Rode peper

180 g

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

koken
koken
2

Kook de farfalle, afgedekt,11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

rasp
rasp
3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

bakken
bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook, rode peper 2 – 3 minuten, voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

bakkne
bakkne
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.

serveren
serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.