HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Spinazie Preisaus
topBanner
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

Met groene pesto

Lees meer

Deze pasta met spinazie en prei is heel geschikt om doordeweeks te maken. Hij is lekker snel klaar en heel smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je deze keer in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens fijn of grof raspen.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelVeggieOriginal
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 gram

Sjalot

2

Knoflookteen

1

Prei

180 gram

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Ei, Mosterd)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

bag(s)

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 8 - 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.

6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.