HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Spinazie Preisaus
topBanner
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

Met groene pesto en rode peper

Lees meer

Prei in de pasta? Je verwacht het misschien niet, maar dit verre broertje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittigheid zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggieOriginal
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

180 gram

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Ei, Mosterd)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Kook de farfalle, afgedekt,11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook, prei en rode peper 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.

6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.