topBanner
Farfalle met rundergehakt en groenten

Farfalle met rundergehakt en groenten

met romige mascarpone en verse krulpeterselie

QUICK & EASY
Lees meer

Het geheim van een goede Italiaanse pasta? Eenvoud. Maar dat geldt niet voor de smaak. Het gehakt is alvast op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en de mascarpone maakt het lekker romig. Door een beetje wittewijnazijn toe te voegen geef je het geheel een fris zuurtje, zo is het gerecht perfect in balans.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Paprikapoeder

400 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevattenSelderij)

5 gram

Verse krulpeterselie

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

75 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3807 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten46 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de farfalle, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Giet daarna af (vang een scheutje van het kookvocht op) en laat uitstomen zonder deksel.Pers de knoflook of snijd fijn.

2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, het paprikapoeder en de groentemix 6 – 8 minuten. • Hak de krulpeterselie grof. • Voeg het gehakt toe aan de hapjespan en bak 3 – 4 minuten. Bak het gehakt goed los en meng met de groenten.

3

• Voeg de mascarpone, 1 tl wittewijnazijn per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de hapjespan, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

4

• Schep de farfalle door de saus in de hapjespan en verdeel vervolgens over diepe kommen. • Garneer met de overige krulpeterselie.