
Farfalle met kipgehakt in roomsaus
met courgette en cherrytomaten
Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.
Labels:
Familie
•Extra groente
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
1 tl
Paprikapoeder
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
Instructies

1
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Halveer de rode cherrytomaten.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

2
- Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten.
- Voeg de courgette en de cherrytomaten toe en bak 4 minuten.

3
- Voeg het kipgehakt en het paprikapoeder toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.

4
- Voeg de pasta toe aan de pan met de saus en meng alles goed door.
- Verdeel de pasta met saus over de borden.
- Garneer met de geraspte kaas.