Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
â…“ stuk(s)
Courgette
90 gram
Farfalle
0.99 tl
Paprikapoeder
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte belegen kaas
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.
Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover. Garneer met de geraspte kaas.