HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Kipgehakt In Roomsaus
topBanner
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten

Lees meer

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:Lekker snelFamilieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

⅔ stuk(s)

Courgette

180 gram

Farfalle

2.01 tl

Paprikapoeder

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)784 kcal
Energie (kJ)3280 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4.7 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.

3

Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover. Garneer met de geraspte kaas.