LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de passata in sommige boxen vervangen door geblikte tomatenstukjes.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/4 blik per persoon. Voeg de tomaten in blik in stap 2 toe in plaats van de passata, maar laat eventueel 1 - 2 minuten langer pruttelen zodat de saus niet te nat blijft. Volg het recept verder zoals omschreven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
6 stuk(s)
Witte tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)75 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))2 blik(ken)
Maïs in blik
1 pak(ken)
Passata
4 stuk(s)
Pruimtomaat
2 tl
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Limoen
160 gram
Veldsla
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de pruimtomaat in blokjes.Giet de maïs af.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de passata, de helft van de maïs en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortillas over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortillas en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Meng de veldsla, overige maïs en overige tomaat in een saladekom.Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en knijp er een limoenpartje per persoon over uit.Serveer de tostadas met de overige limoen.