HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne In Roomsaus Van Zongedroogde Tomaten En Aubergine
topBanner
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met extra portie groente

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Graffiti aubergine

250 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

120 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3471 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Bereid de bouillon.Snijd de gewone en de graffiti aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in plakken.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.Meng de blokjes aubergine met de bloem.Verhit 2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de ui, knoflook en champignons 4 minuten. Voeg de grofgesneden tomatenmix toe en bak nog 3 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes door.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.