Double protein - Kipfilet in mosterdroomsaus
Double protein - Kipfilet in mosterdroomsaus

Double protein - Kipfilet in mosterdroomsaus

Met gebakken aardappelen en broccoli

USP: je maakt zelf een heerlijke mosterdsaus met slagroom, en verse rozemarijn.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

65 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

¼ sprig

Fresh rosemary

2 piece

Chicken breast

100 g

Broccoli

75 milliliters

Heavy cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3034 kJ
Calories725 kcal
Fat36.2 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate39.5 g
Sugar3.2 g
Dietary Fiber16.2 g
Protein61.2 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van een halve centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

2

Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten stoven.

5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, witte wijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder gaar kan worden.  

6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterdroomsaus.