Double protein - Griekse salade met extra portie kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Griekse salade met extra portie kippendij

Double protein - Griekse salade met extra portie kippendij

met parelcouscous, feta en citroen

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn en paprika.

Labels:
Familie
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)565 kcal
Energie (kJ)2363 kJ
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten21.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.9 g
Eiwitten43.8 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Pan met deksel
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar. 
Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. 
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui (zie Tip).
  • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.
  • Verbrokkel de feta. 

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. 
  • Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de olijfolie met rozemarijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep hier de parelcouscous, de kippendijreepjes en rode puntpaprika over.
  • Garneer met de feta en de partjes citroen.