Skip to main content
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Appel

40 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3593 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels9.2 g
Eiwitten21.1 g
Cholesterol30 mg
Zout1.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium905.1 mg
Calcium123 mg
Iron1.7 mg
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. 
  • Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Rooster de aardappelen 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de prei en ui in dunne halve ringen.
Prei en ui bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en de ui 5 - 8 minuten.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met de zure room, maar laat 1 cm van de randen vrij.
  • Laat iedereen zelf de flammkuchen naar smaak beleggen met de gebakken ui, de prei en/of de mozzarella, of beleg de flammkuchen meteen zelf.
Salade maken
3
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.
  • Meng in een saladekom de mosterd, de rodewijnazijn, de honing en 2/3 van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla toe en meng goed.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden en de overige extra vierge olijfolie met wat citroenrasp en citroensap naar smaak.
  • Besprenkel de flammkuchen met de kruidendressing naar smaak.
  • Serveer de overige toppings apart naast de flammkuchen.
  • Laat iedereen naar smaak zelf de salade samenstellen, of serveer meteen op de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders