Conchiglie met romige broccoli-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met romige broccoli-pestosaus

Conchiglie met romige broccoli-pestosaus

met pecorino en amandelen

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels14.6 g
Eiwitten27.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Rasp
Kleine kom
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Broccoli koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Zet een tweede pan onder een vergiet klaar en giet de broccoli af boven de pan zodat je het kookvocht kan bewaren voor de pasta.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Pasta koken
2

Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met het kookvocht van de broccoli. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp boven een kleine kom. Hak de amandelen grof.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de broccoli toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng goed op smaak met peper en zout.

Saus pureren
4

Pureer met de staafmixer in een hoge kom de gebakken broccoli, sjalot en knoflook met de kookroom en 50 ml kookvocht per persoon tot een gladde saus. Verwarm de hapjespan opnieuw op laag vuur. Voeg de broccolisaus, de pesto, de helft van de pecorino en de overige broccoli toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Roer alles goed door en kook nog 2 - 3 minuten in.

Pasta afmaken
5

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de citroen in 6 partjes en pers 1 partje per persoon uit in de saus. Voeg de pasta toe aan de saus en eventueel een beetje extra kookvocht als de saus te dik is. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de geraspte citroenrasp en de helft van het basilicum toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de amandelen en de overige citroenrasp, basilicum en pecorino.