
Conchiglie met romige broccoli-pestosaus
met pecorino en amandelen
Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
180 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Citroen
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Zet een tweede pan onder een vergiet klaar en giet de broccoli af boven de pan zodat je het kookvocht kan bewaren voor de pasta.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met het kookvocht van de broccoli. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp boven een kleine kom. Hak de amandelen grof.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de broccoli toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng goed op smaak met peper en zout.

Pureer met de staafmixer in een hoge kom de gebakken broccoli, sjalot en knoflook met de kookroom en 50 ml kookvocht per persoon tot een gladde saus. Verwarm de hapjespan opnieuw op laag vuur. Voeg de broccolisaus, de pesto, de helft van de pecorino en de overige broccoli toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Roer alles goed door en kook nog 2 - 3 minuten in.

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de citroen in 6 partjes en pers 1 partje per persoon uit in de saus. Voeg de pasta toe aan de saus en eventueel een beetje extra kookvocht als de saus te dik is. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de geraspte citroenrasp en de helft van het basilicum toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de amandelen en de overige citroenrasp, basilicum en pecorino.