HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Rode Pesto En Feta
topBanner
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met mini-romatomaatjes, rucola en basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De rucola en verse basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)SelderijNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Mini-romatomaten

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Eieren)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(BevatSelderij)

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchigli. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.